Ex -Yu

Abazović: Ne mislim da će biti novih izbora

Abazović: Ne mislim da će biti novih izbora
Foto: Printscreen/YouTube | Abazović: Ne mislim da će biti novih izbora

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović smatra da neće biti novih izbora već da će se pronaći neki model koji bi mogao da produži trajanje Vlade u postojećem ili nekom drugom sastavu.

To je nešto što je realno, kazao je Abazović za zagrebački "Večernji list".

Odgovarajući na pitanje koliko je izvjesno da će Crna Gora ići na nove parlamentarne izbore, Abazović je podsjetio da je Demokratski front kao dio parlamentarne većine saopštio da ne prihvata rekonstrukciju, već da žele potpuno novu vladu.

"Nova Vlada može biti unutar ove većine koja sada vlada, ali može biti i drugog modaliteta. Jedan od modaliteta može biti i da odemo na prijevremene parlamentarne izbore. Takvo je rješenje prilično čisto jer uvijek kada postoji neka politička kriza mislim da je u redu da se mandat vrati građanima. Od toga ne treba bježati, to su tekovine demokratije, ali iskreno ne mislim da će biti novih izbora i da ćemo naći neki model koji bi mogao da produži trajanje vlade u postojećem ili nekom drugom sastavu", kazao je Abazović, a prenosi RTCG.

Lider Građanskog pokreta URA je podsjetio da je nakon parlamentarnih izbora prošle godine Crna Gora prvi put u istoriji promijenila vlast.

"Ja nisam ni očekivao neku spektakularnu stabilnost. Stabilokratija je bila karakteristika prethodne vlasti. Nije bilo demokratije, ali je bilo stabilnosti. Sada je uspostavljen novi sistem, po meni bolji, ali koji po mom mišljenju mora da prođe kroz određene faze sazrijevanja i gdje je svako važan - i velike i male partije. Svaki lider, svaki poslanik je važan. Ovu većinu čini samo jedan poslanik u odnosu na opozciju. Potpuno se promijenio koncept", kazao je Abazović.

On je dodao da je u Crnoj Gori počela i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije