Ex -Yu

Abazović: Očekujem novu vladu do 8. novembra

Abazović: Očekujem novu vladu do 8. novembra
Foto: URA | Abazović: Očekujem novu vladu do 8. novembra

PODGORICA - Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da je zadovoljan dinamikom pregovora o formiranju nove crnogorske vlade i očekuje da će biti formirana do 8. novembra.

Abazović je rekao da je odluka Bošnjačke stranke o neulasku u novu vladu za njega očekivana, ali da poštuje drugačije mišljenje članova Glavnog odbora BS da na iskren poziv odgovore negativno.

On je podgoričkim ''Vijestima'' rekao da je odluka legitimna i da i dalje postoji mogućnost za saradnju.

"Nova vlada će imati Bošnjake i Albance. Niko ne polaže tapiju da predstavlja određene narode. Ostaje ispružena ruka svim manjinskim partijama", naglasio je on.

Abazović je kazao da u pojedinim resorima odlazeće Vlade dolazi do uništavanja dokumentacije i da se trenutno koristi vakum da bi se zapošaljavalo i pojedincima obezbijedile bolje pozicije.

Lider platforme "Crno na bijelo" nije mogao da potvrdi niti da demantuje informaciju da je on kandidat za ministra odbrane.

On je rekao da bi, kad bi bio ministar odbrane, odmah povukao odluku da planina Sinjajevina bude vojni poligon i da će, bez obzira na to ko bude na čelu resora odbrane, morati da povuče spornu odluku.

Dodao je da je rijedak sučaj kao što je to sa odlazećim ministrom odbrane Predragom Bošković da neko u ovakvoj situaciji urušava ugled jedne institucije.

Abazović je, komentarišući izjavu Zdravka Krivokapića, mandatara za sastav nove vlade kada je citirajući kralja Nikolu istakao da je Crna Gora srpska država i snimak na kome Krivokapić ljubi srpsku zastavu, kazao da proces kreiranja građanske države neće biti toliko brz.

"Ovo je momenat u kome mi treba da krenemo naprijed, naravno da se ne mogu složiti sa svim potezima i sa svim izjava koje su se čule sa svih strana... Mislim da je izjava istorijski citat teksta. Naša sudbina je EU i treba izbegavati sve moguće sitacije koje bi mogle da uruše karakter Crne Gore, jer treba da je pomirimo", istakao je Abazović.

Komentarišući izjave lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića da zelena partija kao što je URA ne može da vodi bezbjdnosni sektor, Abazović je kazao da će njegova partija obezbijediti eksperte i da nije siguran može li neko ko je palio NATO zastave da vodi Ministarstvo odbrane.

Dodao je da su delegirali eksperte koji nisu članovi platforme "Crno na bijelo" kako bi pokrili neke bitne funkcije u novoj vladi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije