Ex -Yu

Abazović: Ova Vlada odradila mandat

Abazović: Ova Vlada odradila mandat
Foto: Screenshot/RTCG | Abazović: Ova Vlada odradila mandat

PODGORICA - Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da je aktuelna Vlada odradila mandat do kraja i da očekuje njen pad danas u parlamentu.

"Ova Vlada je odradila mandat do kraja, neko će reći dobro, neko loše. Ja sam zadovoljan. Važno je da građani vide da su promjene moguće", rekao je Abazović novinarima u Skupštini Crne Gore.

On je istakao da neće iznositi ružne riječi na račun premijera te da će, u slučaju smjene Vlade, razgovarati sa parlamentarnom većinom te da su već obavili niz razgovora, a ako nema rješenja, onda izbori.

"Bilo bi krajnje neracionalno prema građanima da sada razgovori traju, mora se zato što prije nova vlada formirati", naveo je on.

Abazović je dodao da bi mandatar mogao biti onaj ko obezbijedi 41 glas podrške u parlamentu. "Ostajem pri tome da smo spremni da idemo u opoziciju", naveo je on.

Na dnevnom redu današnje vanredne sjednice Skupštine je inicijativa za glasanje o nepovjerenju Vladi. Za smjenu Vlade izvjesno je da će glasati najmanje 44 poslanika opozicije i vladajuće koalicije "Crno na bijelo" (Građanski pokret URA i CIVIS), tri više nego što je potrebno da bi Krivokapićev kabinet "pao". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije