Ex -Yu

Abazović: Šverc cigareta u Crnoj Gori je klinički mrtav

Abazović: Šverc cigareta u Crnoj Gori je klinički mrtav
Foto: N.N. | Abazović: Šverc cigareta u Crnoj Gori je klinički mrtav
Agencije

PODGORICA- Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da je šverc cigareta u Crnoj Gori "klinički mrtav" pošto je danas u vlasništvo države prešla velika zaliha duvanskih proizvoda bez akciza vrijedna više desetina miliona evra.

Abazović je potvrdio da je riječ o više od 100.000 paketa cigareta uskladištenih u Luci Bar, ističući da je namjera Vlade da se uspostavi zakonska infrastruktura kako cigarete ne bi išle na uništavanje, već u legalnu prodaju.

Kako je pojasnio, novac od prodaje bi otišao u državni budžet, sa svrhom pomoći građana Crne Gore, prenosi RTCG.

Abazović je rekao da će sve aktivnosti njegove vlade na polju borbe protiv organizovanog kriminala biti usmjerene na to da se sve ono što je nelegalno zaplenjuje i stavi na raspolaganje i u funkciju građana Crne Gore.

"Dosta je bilo suprotnog procesa, gdje su profitirali pojedinci. Ovo nikada nije bio državni posao. Ovo je bio posao od kojeg su samo pojedinci imali korist. Počinje proces transporta na bezbednim lokacijama, to će trajati nekoliko dana", rekao je Abazović.

On je objasnio da će paralelno s tim procesom ministarstvo finansija, uprava prihoda i carina preduzimati sve aktivnosti na stvaranju zakonodavnog okvira koji bi omogućio legalno raspolaganje tom robom.

Šverc cigareta je, tvrdi Abazović, preko Luke Bar i u Crnoj Gori klinički mrtav.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije