Ex -Yu

Abazović za strožu kaznenu politiku prema medijima

Abazović za strožu kaznenu politiku prema medijima
Foto: Twitter | Abazović za strožu kaznenu politiku prema medijima

PODGORICA - U Podgorici je danas održana konferencija Centra za demokratsku tranziciju (CDT) na temu "Mreža dezinformacija: ukradena demokratija" na kojoj se potpredsjednik odlazeće vlade i mandatar Dritan Abazović založio za pojačanu kaznenu politiku prema određenim medijima u Crnoj Gori.

"Ako se formira 43. vlada, a formiraće se, ovako ili onako, treba ispuniti obaveze i kaznena politika prema određenim medijima treba da se pojača. Ne mislim da su naši mediji predaleko od medija iz regiona kojima smo oduzeli licencu", kazao je Abazović.

Abazović je rekao da je u Crnoj Gori lažna vijest postala dominantna, da ne dostaje profesionalizam i da je, kako je naveo, prisutna velika tendencioznost.

Poslanik Evropskog parlamenta Tonino Picula rekao je da sve izraženija problematika dezinformisanja postaje sve opasnija.

"Dezinformacije su dovele do gubitka povjerenja ne samo u medije, već i u tehnologije. Korišćenje interneta nije isto što i razumijevanje interneta", rekao je Picula, prenijela je podgorička Pobjeda.

Ambasadorka SAD u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke kazala je da nije riječ o bezazlenim dezinformacijama, već malignim, koje, kako je navela, truju demokratiju i slabe je.

Rajzing Rajnke je kazala da Rusija ima mašinu za dezinformacije.

"One plivaju medijskim prostorom i cilj im je da proizvedu toliko konfuzije da ih je teško kontrolisati.

Tvrdi i da Rusija ima biološki i hemijski program naoružanja i da postoje dokazi za to, te da nije tačno da to ima i SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije