Ex -Yu

Akcija policije i Uskoka u Hrvatskoj: Uhapšeno 10 osoba

Akcija policije i Uskoka u Hrvatskoj: Uhapšeno 10 osoba
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL | Akcija policije i Uskoka u Hrvatskoj: Uhapšeno 10 osoba

OSIJEK - Hrvatska policija objavila da su u toku hapšenja u više županija, te da je uhapšeno 10 osoba.

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno deset osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje u toku su hapšenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije.

"Po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK - Služba Osijek podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a uhićene osobe će predati pritvorskom nadzorniku", navodi se u saopštenju policije, prenosi Index.

Oglasio se i Uskok.

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje PNUSKOK provodi u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje se provode na području Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije te Grada Zagreba u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su u okviru zločinačkog udruženja počinile kaznena djela iz oblasti kriminaliteta droga", navodi se u saopštenju i dodaje da će nakon ispitivanja osumnjičenih USKOK donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije