Ex -Yu

Albanci s juga Srbije kod Tačija u Prištini

Albanci s juga Srbije kod Tačija u Prištini
Foto: N.N. | Albanci s juga Srbije kod Tačija u Prištini

BEOGRAD - Predstavnici Albanaca sa juga Srbije stigli su danas u Prištinu gde razgovaraju sa kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem.

Tačijev savjetnik, Ardijan Arifaj rekao je Tanjugu da je na sastanak stigla delegacija političkih predstavnika Albanaca sa juga Srbje.

U Prištinu su, kako su ranije objavili mediji na albanskom s juga Srbije, krenuli predstavnici Albanaca iz Bujanovca i Preševa Šaip Kamberi i Šćiprim Arifi, kao i predsjednik Skupštine opštine Preševo Sami Salihu, zajedno sa liderom DPA Ragmijem Mustafom.

Agnecija Preševa jone navela je da će tema razgovora biti mogućnost da se predstavnici albanske manjine s juga Srbije pridruže dijalogu Beograda i Prištine u Briselu.

Nakon sastanka očekuje se da će se Tači i lideri preševske doline obratiti medijima zajedničkom konferencijom.

Mediji su juče prenijeli da će Hašim Tači zajedno sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku komesarom Johanesom Hanom u srijedu posjetiti tri opštine na jugu Srbije u kojima žive Albanci. Umjesto toga uslijedio je ovaj sastanak.

"Ta (Tačijeva) posjeta nije najavljena, makar meni. Han je bio prije neki dan i nemamo informacija o tome", rekao je Dačicj juče za RTS.

Zvaničcnici iz Brisela juče su u izjavi za Tanjug demantovali da će evropski komesar Han u srijedu biti u Preševu, navodeći da će on tog dana boraviti u Strazburu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije