Ex -Yu

Albanska zastava na zgradi opštine Bujanovac

Albanska zastava na zgradi opštine Bujanovac
Foto: Ilustracija | Albanska zastava na zgradi opštine Bujanovac

BUJANOVAC - Na zgradi opštine Bujanovac od ranih jutarnjih sati istaknuta je zastava Albanije - u znak obilježavanja nacionalnog praznika te zemlje "Dana zastave".

Zastava Albanije postavljena je na balkonu iznad ulaza u zgradu, pored državne zastave Srbije i zastave EU, objavio je portal na srpskom jeziku "Bujanovačke".

Albanci ističu albansku zastavu na zgradi opštine svakog 28. novembra od 2002. godine, od kada čine većinu u lokalnom parlamentu.

Iz Nacionalnog savjeta Albanaca saopšteno je da će obilježavanje Dana zastave u opštinama Bujanovac i Preševo ove godine proteći bez proslava i protesta, zbog zemljotresa koji je pogodio Albaniju.

Umjesto protesta "Dosta je više, Dolina traži rešenje", koji je trebalo da bude održan u Preševu, u ovom gradu će ispred Doma kulture biti odata pošta žrtvama zemljotresa u Albaniji, odlučili su organizatori protesta.

U Organizacionom odboru protesta navode da će umjesto protesta organizovati skup solidarnosti sa žrtvama zemljotresa pod motom "Albanijo, Dolina je sa vama". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije