Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Arsenal oružja u stanu bivšeg ambasadora

Arsenal oružja u stanu bivšeg ambasadora
Foto: Ilustracija | Arsenal oružja u stanu bivšeg ambasadora
Tanjug

SKOPLJE - Pripadnici policije u stanu bivšeg makedonskog ambasadora u Ljubljani i Solunu, Tomislava Dimitroskog, pronašli arsenal oružja, tri puške i tri pištolja, prenio je skopski portal "360 stepeni".

Oružje je u stanu Dimitroskog otkriveno nakon što se juče popodne posvađao s komšijom, koji je prijavio policiji da je bivši ambasador u hodniku zgrade pucao iz aulomatske puške.

MUP Sjeverne Makedonije još radi na rasvjetljavanju ovog slučaja, pa se ne zna da li je Dimitroski imao dozvolu za oružje koje je posjedovao.

U policijkom saopštenju stoji da je komšija Dimitroskog prijavio pošto je nakon kratke prepirke bivši ambasador zapuco iz automatske puške u hodniku zgrade.

Policija je izašla na lice mjesta i prilikom pretresa stana Dimitroskog pronašla više komada oružja i municije.

Dimitroski, prema informacijama koje je objavio na svom Facebook profilu, trenutno nema javnu funkciju, ali je napisao da je savjetnik predsjednika opozicione VMRO-DPMNE od januara.

Ta stranka kaže da je tačno da je Dimitroski u kabinetu Kristiana Micoskog, ali da je incident s oružjem privatana stvar i očekuju da to riješe nadležni organi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije