Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Austrijski mediji: Frizira li Hrvatska broj oboljelih od korone?

Austrijski mediji: Frizira li Hrvatska broj oboljelih od korone?
Foto: Pixabay | Austrijski mediji: Frizira li Hrvatska broj oboljelih od korone?
N.N.

ZAGREB, BEČ - Austrijski mediji objavili su članak dopisnika za Balkan Tomasa Rosera o situaciji u vezi korona virusa u Hrvatskoj, u kojoj se razmatra mogućnost da Hrvatska laže o broju oboljelih zbog turističke sezone.

Članak je objavljen u listovima Die Presse i Kleine Zeitung.

"Maturalno putovanje na poznatu hrvatsku destinaciju za odmor završilo je samoizolacijom. Jedanaest od osamnaest maturanata iz njemačkog mjesta Donzdorf, koje je na party plažu na Pagu dovela jedna putnička agencija iz Hamburga, pozitivno je u međuvremenu na korona virus. Još 50 osoba kontakta se znoji u karantini usred ljeta", navodi se na početku članka te ističe da je "sve više povratnika iz Hrvatske pozitivnih na koronu", kako upozorava njemačka Agencija za zdravlje (Gesundheitsamt).

S druge strane, "u Hrvatskoj se ne može primijetiti nikakva panka oko korone".

Sarkastično se konstatuje da se od početka mjeseca broj zaraženih kreće između "zavidno niskih 24 do 86 novih slučajeva u danu", dok je službeni broj umrlih isto izuzetno nizak. Kako je moguće imati masovni turizam i držati epidemiju korona virusa pod kontrolom, pita se Die Presse.

Navodi se kako u Hrvatskoj trenutno boravi više od 660.000 turista "sa svih strana svijeta", koji su ostvarili 1,8 miliona noćenja, kako je nedavno objavio i Index.

Spominje se i da je Jadrolinija uvela dodatne linije kako bi odgovorila na povećani broj turista, dok se lokalni mediji pitaju jesu li službene brojke frizirane.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije