Ex -Yu

Autobus pun putnika uletio u prodavnicu, ima povrijeđenih

Autobus pun putnika uletio u prodavnicu, ima povrijeđenih
Foto: screenshot | Autobus pun putnika uletio u prodavnicu, ima povrijeđenih

BEOGRAD - Na okretnici u Ustaničkoj ulici u Beogradu nešto poslije 10 časova dogodila se teška saobraćajna nezgoda kada je autobus GSP-a, pun putnika, udario u prodavnicu.

"Primili smo poziv da se autobus zakucao u kuću, ali trenutno ne možemo da vam kažemo da li ima povređenih", rekli su za "Blic" iz Hitne pomoći.

Kako saznaje RTS, četiri osobe su lakše povrijeđene, a dvije teže. Javni servis navodi i da su tri ekipe Hitne pomoći na terenu. Beta navodi da su tri osobe povrijeđene i da su prevezene u medicinske ustanove.

Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u Srbije, saobraćajna nezgoda se dogodila u 10.20 sati na uglu Bulevara i Ustaničke ulice kada je autobus na liniji 20 udario u prodavnicu.

Kompanija Ariva, čiji je autobus na liniji 20 danas imao saobraćajnu nezgodu, kada je udarilo u prodavnicu, prilikom koje je povrijeđeno nekoliko osoba, saopštila je da izražava duboko žaljenje zbog toga i da će pružiti pomoć nadležnim organima u istrazi svih okolnosti nesreće.

"Prema navodima pripadnika Hitne pomoći, povrijeđene su četiri osobe, koje su odmah prevezene u bolnicu, gdje im se ukazuje sva potrebna medicinska pomoć, a kompanija će nastaviti da prati stanje svih povrijeđenih osoba", stoji u saopštenju kompanije Ariva.

Oni navode da je riječ o novom vozilu, koje je u saobraćaju manje od godinu dana i koje se još uvijek nalazi u garantnom roku.

Kako kažu, vozilo je 9. februara prošlo redovan šestomjesečni pregled na kom nisu evidentirane nikakve neispravnosti.

Takođe, navode i da je vozač autobusa bio D.K. (46), zaposlen u kompaniji od 2017. godine, koji nije povrijeđen u udesu.

Kompanija najavljuje da će pružiti pomoć nadležnim organima u istrazi svih okolnosti nesreće.

Kako je Tanjugu rečeno ranije danas u Hitnoj pomoći, tri osobe sa lakšim povredama prevezene su u bolnicu..

Autobus je, kako je rekao jedan od očevidaca, udario u magacinski prostor između dvije prodavnice, u kojem nije bilo nikoga.

Prije nego što je udario u magacinski prostor, autobus je udario u automobil marke jugo.

Vozač je za RTS rekao da je došlo do kvara na autobusu, te je, da bi izbjegao pješake, skrenuo lijevo iz Bulevara kralja Aleksandra i udario u jedan u nizu objekata.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije