Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Autor serija "Crveni Mjesec" i "Jugoslovenka" pretučen na Hvaru

Autor serija "Crveni Mjesec" i "Jugoslovenka" pretučen na Hvaru
Foto: Screenshot / Youtube | Autor serija "Crveni Mjesec" i "Jugoslovenka" pretučen na Hvaru
Tanjug

Nastavak snimanja serije Jugoslovenka na Hvaru je doveden u pitanje, nakon što je Roman Majetić, autor i producent, pretučen i pokraden u vili koja je bila iznajmljena za potrebe realizacije ovog projekta.

Majetić je i autor serije "Crveni Mjesec" koja je oborila sve rekorde gledanosti prikazivanje na Pink televiziji.

Prema pisanju portala Dalmatinski, Majetić je prijavio policiji Veljka Drinkovića, vlasnika vile u kojoj je odsjeo sa ekipom serije.

Majetić je, navodi se, u policijskoj prijavi naveo da ga je Drinković sa svojim batinašima fizički napao i da je tom prilikom pokraden.

Prema pisanju portala, Majetić je Drinkovića prijavio u petak, a policija je potvrdila da su dvije osobe privedene u Policijsku stanicu Hvar i da je u toku kriminalističko istraživanje zbog, kako navode, protivpravne naplate.

Advokat Drinkovića nije htio da komentariše ovaj slučaj, već da će to učiniti danas.

Prema informacijama dobijenim iz firme Roman Production d.o.o., čiji je vlasnik Majetić, portal piše da je Drinković upao nepozvan u vilu u kojoj je bila smještena ekipa serije u pratnji dvojice unajmljenih batinaša.

Oni su, dodaje se, bez osnova i povoda fizički napali Majetića i brutalno su ga izudarali šakama, a nakon što je pao na zemlju, Drinković ga je udarao nogama.

Potom su, navodi portal, fizički nasrnuli i na scenografkinju serije.

Udarili su je pred njenim maloljetnim djetetom i protivzakonito i na silu izbacili ih iz kuće koja je uredno iznajmljena i plaćena do 5. avgusta.

Za iznajmljivanje je plaćeno 27.000 evra.

Portal dalje piše da su do dolaska policije Drinković i njegovi pomagači ukrali novčanik Romana Majetića sa svim dokumentima, 10.000 evra, nekoliko hiljada kuna, uništili su opremu vrijednu nekoliko desetina hiljada evra.

Čak su, kažu, ispraznili i frižidere, rečeno je portalu u Majetićevoj firmi.

Razočaran je ulogom medija u sporu oko korištenja vile koji traje već nekoliko sedmica otkako je Drinković shvatio da će se u objektu snimati serija.

"O čovjeku od kojeg ste upravo vi mediji pravili žrtvu i bacali ljagu, ne samo na mene, nego na cijeli projekat pokrenut s ciljem pomoći hrvatskoj ekonomiji u ovim teškim trenucima, najbolje svjedoči činjenica da su se članovi njegove porodice nakon svega slikali s ukradenim šampanjcima.

Protiv napada je podnesena krivična prijava u skladu s težinom i ozbiljnošću počinjenih krivičnih djela, a dalje postupanje je u rukama hrvatskih državnih organa.

"Zahvaljujemo državnim institučijama i lokalnim vlastima na pruženoj pomoći, ponajprije policiji na pruženoj profesionalnoj pomoći, kao i svim divnim ljudima na ostrvu koji su nam pružili podršku", navodi Majetić.

Incident je doveo u pitanje dalje snimanje "Jugoslovenke" na Hvaru.

"Zbog navedenih događaja i brige za bezbjednost glumaca i članova ekipe odlučili smo da veći dio ekipe već sutra vratimo u Beograd, a do tada ćemo donijeti i konačnu odluku o tome hoćemo li definitivno prekinuti snimanje", kazao je Majetić.

Nekadašnjim kolegama novinarima sugerisao je da razmisle o vlastitoj odgovornosti za ovu situaciju i uopšte za potrebom stvaranja skandala po svaku cijenu na način da se ugrozi ovaj hvale vrijedan projekat, prenio je portal Dalmatinski.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije