Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Baba i unuk davili i tukli dječaka na ulici?

Baba i unuk davili i tukli dječaka na ulici?
Foto: Ilustracija | Baba i unuk davili i tukli dječaka na ulici?
N.N.

Otac dječaka (8), učenika drugog razreda osnovne škole u Kaluđerici, podnio je krivičnu prijavu protiv starije žene, inače bake dvije godine starijeg učenika iste škole, zbog sumnje da je tukla i davila njegovog sina.

Kako je za "Kurir" potvrdio Goran N., dječakov otac, žena je njegovog sina presrela kolima na ulici, ščepala ga za vrat, išamarala ga i držala, bodreći svog unuka da ga i on udara.

Nemiloj sceni koja se 13. maja dogodila u beogradskom naselju Kaluđerica, kako objašnjava Goran M, prethodio je sukob njegovog sina i jednog njegovog vršnjaka s dvojicom dječaka koji su učenici četvrtog razreda.

"Moj sin se s drugom iz razreda vraćao kući kada su ih presreli stariji dečaci. Jedan od njih im se obratio: 'Sad ćemo mi da igramo 'papir, kamen, makaze' i ko dobije, vas dvojicu će da bije'. Sin i drug su im se suprotstavili i uspeli da pobegnu starijim dečacima, koji su očigledno izvukli deblji kraj", objašnjava za pomenuti list Goran M.

Ubrzo ih je na ulici presreo crveni automobil u kom su bili jedan od četvrtaka i njegova baba. Prema svjedočenju dječaka žrtve nasilja, žena je naglo zaustavila kola, parkirala na ulici, istrčala i odmah ga ščepala za vrat.

"Sin mi je ispričao da je odmah počela da ga davi, o čemu svedoče i modrice koje ima. Dok ga je stezala za vrat, izgovarala je pogrdne reči, između ostalog i 'Stoko jedna, majmune, ti koji ideš u drugi razred našao si da udaraš mog četvrtaka', a potom mu je udarila nekoliko šamara. Ni to joj nije bilo dovoljno, već je pozvala unuka da izađe iz kola i udari mog sina dok ga ona drži. Udario ga je pesnicom u lice", svjedoči otac.

Sa distance je sve to posmatrao i drugi mališan, koji je dozivao pomoć i vikao ženi da prestane. Međutim, umjesto da se smiri, ona je pustila prvo dječaka, a krenula ka drugom. Kako je mališan ispričao, počeo je da bježi, pa je žena sjela ponovo u auto i krenula da ga juri.

Pretučeni mališan krenuo je kući, ali se onda ponovo pojavio crveni automobil.

"Već je ušao u ulicu u kojoj živimo kad se ona ponovo pojavila. Ovog puta nije izlazila iz kola, ali mu je kroz prozor viknula: 'Stoko, majmune, kako se zoveš, je li ovde živiš? Sada znam gde si'", priča otac.

Uplašeni dječak odmah je otrčao kući i majci ispričao šta se dogodilo. Roditelji su ga odveli kod ljekara, koji mu je kostatovao povrede. Međutim, od psihičkih trauma poslije napada vršnjaka i njegove babe, dijete tek treba da se oporavi.

Roditelji pretučenog dječaka krivičnu prijavu protiv žene podnijeli su zbog sumnje da je počinila nasilničko ponašanje. Kako kaže, svim pravnim sredstvima potrudiće se da zaštiti svoje dijete, ali i drugu djecu koja su, prema tvrdnjama roditelja učenika škole, već bila žrtve babe i njenog unuka.

"Mogao bih da razumem da je žena naišla u trenutku dok su se dečaci tukli i da je burno reagovala. Ali da mi ona juri po Kaluđerici dete kolima, da ga davi i prebija, to zaista ne mogu. Zar smo došlo do te tačke da odrasli ljudi na javnom mestu dave i šamaraju decu!", kaže Goran M.

(Kurir.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije