Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Batajnica dobija centar za remont ruskih i NATO letjelica?

Batajnica dobija centar za remont ruskih i NATO letjelica?
Foto: MO Srbije | Batajnica dobija centar za remont ruskih i NATO letjelica?
N.N.

BEOGRAD - Vazduhoplovni zavod Vojske Srbije "Moma Stojanović" u Batajnici već je dobio sertifikat francuskog "Erbasa" za remont helikoptera "gazela".

U toku su pregovori o tome da postane regionalni centar za remont drugog "Erbasovog helikoptera H-145M, ali i ruskih helikoptera Mi-8 i Mi-17.

Tako bi taj zavod VS postao jedan od rijetkih centara, ne samo u regionu, već i u Evropi, za popravljanje i održavanje letjelica nekada dva suprotstavljena bloka.

Već uveliko se razmišlja da "Moma" pored sertifikata "Erbasa" dobije i sertifikat za održavanje ruskih letjelica potvrdio je ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

"U ovom zavodu već se održavaju ruski helikopteri koji su u sastavu srpske vojske i to Mi-8, a delom se popravljaju i Mi-17. Bez obzira na visok kvalitet rada ovog zavoda, još su potrebna dodatna ulaganja kako bi 'Moma' mogao da oslužuje sve vrste helikoptera", kazao je Lazanski za "Sputnjik".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije