Ex -Yu

Bečić, Abazović i Krivokapić: Neprihvatljivo inostrano uplitanje

Bečić, Abazović i Krivokapić: Neprihvatljivo inostrano uplitanje
Foto: Vlada Crne Gore / Ilustracija | Bečić, Abazović i Krivokapić: Neprihvatljivo uplitanje

PODGORICA - Lideri tri vladajuće crnogorske koalicije Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović saopštili su da su protiv rušenja Vlade i održavanja novih izbora.

"Povodom spekulacija koje se ovih dana mogu čuti u javnosti, a koje se tiču načina za rješavanje trenutne političke krize u Crnoj Gori, kao potpisnici Sporazuma na osnovu kojeg je formirana aktuelna Vlada, zajednički konstatujemo sljedeće:

Izborna pobjeda ostvarena 30. avgusta 2020. godine predstavlja najveću vrijednost našeg političkog rada i iznad je ličnih i partijskih ambicija svih nas pojedinačno; Sporazum zaključen 8. septembra 2020. godine, od strane nosilaca lista tri pobjedničke koalicije, uspostavio je politički okvir za formiranje Vlade koji ostaje neupitan i ubuduće, imajući u vidu ideološku raznorodnost različitih subjekata parlamentarne većine", navodi se u zajedničkom saopštenju tri lidera, prenijela je "Pobjeda".

Aktuelna Vlada, kako su naveli, uživa punu podršku potpisnika saopštenja, a o eventualnim promjenama u njenom sastavu i načinu djelovanja neophodno je sprovesti otvoren i konstruktivan dijalog između Vlade i parlamentarne većine.

"Protiv smo rušenja ove Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost, uz neodložno sprovođenje korjenitih reformi;

Svako rješenje za izlaz iz trenutne političke krize, mora uvažavati međusobne razlike konstituenata vlasti o pojedinim pitanjima koja su proteklih mjeseci aktuelizovana djelovanjem dela parlamentarne većine i bivše vlasti.

Buduće djelovanje Vlade treba da bude usmjereno na četiri teme: ekonomski razvoj, pridruživanje države Evropskoj uniji, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i reformu izbornog zakonodavstva.

Neprihvatljivo je uplitanje inostranog faktora u rješavanje unutrašnjih pitanja koja se tiču države Crne Gore“, navodi se u zajedničkom saopštenju Bečića, Krivokapića i Abazovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije