Ex -Yu

Bečić: Biće mi čast da budem smijenjen zbog ideje

Bečić: Biće mi čast da budem smijenjen zbog ideje
Foto: Print Screen/Twitter | Bečić: Biće mi čast da budem smijenjen zbog ideje
Tanjug

​PODGORICA - Predsjednik skupštine Crne Gore Aleksa Bečić poručio je da će mu biti čast da bude smijenjen zbog ideje, "a ta ideja je da bude narodna, a ne mafijaška volja".

Bečić je to napisao danas na svom Twitter profilu.

Poslanici opozicije su predali u skupštinsku proceduru prijedlog da se predsjednik parlamenta Aleksa Bečić razriješi dužnosti, prenijela je RTCG.

Iz Demokratske Crne Gore kažu da se ne radi o bilo kakvoj inicijativi opozicije, već o inicijativi GP URA i moguće drugih političkih "izdajnika iz parlamentarne većine i takozvane Koalicije za 21. milion", jer, kako kažu, bez pakta sa njima Bečića nikada opozicija ne bi mogla da smijeni.

Crnogorska ministarka odbrane Olivera Injac saopštila je da politički postupci potpredsjednika vlade Dritana Abazovića i Građanskog pokreta URA predstavljaju pokušaj prekrajanja izborne volje građana od 30. avgusta 2020. godine, prenijele su "Vijesti".

Ona je kazala da su na tadašnjim parlamentarnim izborima korumpirani režim DPS-a i njegovi sateliti poslati u političku prošlost.

Injac je ocijenila da koncept nove i kako je kazala, antiustavne, manjinske vlade predstavlja prečicu kojom "neodgovorni pojedinci pokušavaju revitalizovati hibridni režim i njegove glavne perjanice", kroz postupno i postepeno vraćanje na vlast.

"Oni koji žele da stopiraju reformske procese u zemlji, čine to sa ciljem da zaustave demontažu hibridnog režima i očuvaju njihove, prethodno etablirane i oprobane, kriminalne poslove", saopštila je Injac.

Jedino fer i pošteno rješenje su vanredni parlamentarni izbori, smatra ministraka odbrane Crne Gore.

"Građanska svijest se probudila i više nijedan nepotkupljivi i slobodoumni građanin Crne Gore neće dozvoliti novu političku korupciju i prekrajanje izborne volje građana", zaključuje se u saopštenju Olivere Injac.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije