Ex -Yu

Bečić: Izviniću se cijeloj Crnoj Gori ako URA ne bude sa DPS

Bečić: Izviniću se cijeloj Crnoj Gori ako URA ne bude sa DPS
Foto: Printscreen Twitter | Bečić: Izviniću se cijeloj Crnoj Gori ako URA ne bude sa DPS

PODGORICA - Predsjednik Demokratske Crne Gore i predsjednik parlamenta Crne Gore Aleksa Bečić poručio je funkcionerima Građanskog pokreta URA da je spreman da se u ime partije javno izvini cijeloj Crnoj Gori za sve što su njegove kolege izjavile, kada javno daju obećanje građanima da njihov izbor neće biti formiranje skupštinske većine sa DPS-om.

"DPS-u, podnosiocu prijedloga za moje razrješenje, koji vas je nazivao izdajnicima i bitangama, niste tražili izvinjenje kada ste najavili da ste spremni da s njima činite skupštinsku većinu. Mi iz Demokrata nismo tražili izvinjenje za informerske gadosti, teške optužbe i lične uvrede poput bolesni umovi, fašisti i mnoge druge koje mi je ispod nivoa čak i navoditi, a koje ste iznijeli na moj i račun mojih kolega, već smo bez bilo kakvog premišljanja glasali protiv razrješenja potpredsjednika Vlade Abazovića", napsao je on u saopštenju.

Bečić navodi da ikao on nije izrekao nijednu uvredu na račun bilo koga spreman je sve da oprosti i da se u ime partije javno izvini cijeloj Crnoj Gori za sve što su njegove kolege izjavile.

On je naveo da će to učiniti kada daju javno obaćanje građanima Crne Gore da njihov dogovor neće biti formiranje skupštinske većine sa DPS-om, već isključivo dogovor unutar parlamentarne većine i manjinskih partija ili novi izbori.

"To vaše javno obećanje i na kraju odluka da ne pođete sa DPS-om, će biti dokaz da moje kolege nisu bile u pravu", navodi se u saopštenju Bečića.

Građanski pokret URA zatražio je ranije danas od predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića da kaže da li stoji iza optužbi svojih partijskih kolega na račun URA.

Od njegovog odgovora će zavisiti da li će taj pokret glasati za njegovu smjenu, izjavio je izvršni direktor URA Zoran Mikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije