Ex -Yu

Belivuk i Miljković pred tužiocem 1. decembra

Belivuk i Miljković pred tužiocem 1. decembra
Foto: Facebook | Belivuk i Miljković pred tužiocem 1. decembra

BEOGRAD - Vođe organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković biće 1. decembra saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu po zamolnici Crne Gore.

Oni će biti ispitani u vezi s ubistvom Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i kidnapovanjem Mi-la Radulovića Kapetana, za šta ih sumnjiči crno-gorsko tužilaštvo. Osim njih, iskaz bi trebalo da da i Nebojša Janković.

Crnogorsko tužilaštvo uputilo je zamolnicu 8. no-vembra, po kojoj je odmah postupilo Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije.

Još se ne zna da li će tužioci Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore prisustvovati ispitivanju Be-livuka, Miljkovića i Jankovića.

Barani Hodžić i Spahić, inače šurak i zet, ubijeni su 14. oktobra prošle godine u jednoj kući u spu-škom naselju Stanjevića rupa.

Prethodno su namamljeni, kao i Radulović, koji je tada otet, a zatim nekoliko dana kasnije i brutalno likvidiran. Sva trojica su, prema operativnim sa-znanjima srpskih i crnogorskih bezbjednosnih službi, bila bliska škaljarskom kriminalnom kla-nu.

Zbog ovih zločina u utorak su u podgoričkom tužilaštvu ispitivani navodni pripadnici kavačkog klana, predvođeni Slobodanom Kašćelanom. Na-gađa se da su saslušani zbog najnovijih saznanja da su pronađeni ostaci Radulovićevog tijela u ši-rem rejonu Lovćena.

Navodno, do lokacije, kao i osumnjičenih za ovaj zločin došlo se na osnovu podataka iz transkripata poruka koje su pripadnici kavčana razmjenjivali putem aplikacije Sky.

Mediji u Crnoj Gori u četvrtak su prenijeli da je u krivičnoj prijavi 13 osumnjičenih, a da je poznat čak i identitet četvorke koja je od Spuža do Kotora prevezla Kapetana, ali i ko ga je i na koji način ubio.

Radulović je, navodno, nekoliko dana bio zaro-bljen i za to vrijeme kavčani su s njegovog kripto-vanog broja navlačili škaljarce.

Tako je u Beogradu gotovo u isto vrijeme kidnapo-van i Lazar Vukićević, za čiju smrt su optuženi Belivuk, Miljković i članovi njihove kriminalne grupe.

Specijalni sud u Beogradu produžio je u petak pri-tvor Belivuku, Miljkoviću, kao i za još 23 pripa-dnika njihove organizovane kriminalne grupe, ko-ju terete za najteža krivična djela, među kojima je i pet ubistava.

Trojica optuženih u tom slučaju nisu u pritvoru, a dvoje je u kućnom pritvoru od prošlog mjeseca.

Uskoro će im biti zakazano suđenje u Specijalnom sudu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije