Ex -Yu

Beograd: Raznio se bombom u poslastičarnici bivšeg ministra kulture

Beograd: Raznio se bombom u poslastičarnici bivšeg ministra kulture
Beograd: Raznio se bombom u poslastičarnici bivšeg ministra kulture
N.N.

BEOGRAD - Nepoznati muškarac raznio se bombom u poslastičarnici u centru Beograda, na uglu ulica Ilije Garašanina i Takovske, oko 12.30 časova, a na sreću nije bilo povrijeđenih.

Kako je saopštio MUP nepoznati muškarac je ušao u poslastičarnicu i aktivirao ručnu bombu u 12.38h.

Na licu mjesta su ekipe hitne pomoći i policije.

Riječ o poznatoj beogradskoj poslastičarnici "Petković" koja je u vlasništvu bivšeg ministra kulture i predsjednika Zajednice muzeja nauke i tehnike Bratislava Petkovića.

U neposrednoj blizini se nalaze još i banka, dvije pekare, mesara, nekoliko lokala sa brzom hranom, apoteka, kao i Palilulska pijaca.

Kako je rečeno u Petoj beogradskoj gimnaziji, koja se nalazi u istoj ulici, đaci nisu bili ugroženi.

Kako prenosi RTS, muškarac je ušao u poslastičarnicu, istjerao sve napolje i zatim aktivirao eksplozivnu napravu.

Stakla na poslastičarnici nisu popucala od detonacije, a nezvanično se saznaje da je muškarac legao na bombu prije eksplozije.

Policija vrši uviđaj, a na mjestu nesreće su forenzičke ekipe i načelnik beogradske policije.

Samoubica nije imao terorističke namjere

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije saopštilo je da je dosadašnja istraga na mjestu gdje se sredovječni muškarac raznio bombom utvrdila da se ne radi o terorističkom aktu.

U saopštenju je navedeno da je lice koje izvršilo samoubistvo prije aktiviranja eksplozivne naprave zatražilo od dvoje zaposlenih i jednog kupca da odmah izađu iz objekta, a potom je aktivirao eksplozivnu napravu.

Tokom detonacije koja je uslijedila nije bilo povrijeđenih među licima koja su se našla u blizini, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Za sada neidentifikovana osoba ušla je oko 12.30 u poslastičarnicu "Petković" na uglu beogradskih ulica Takovske i Ilije Garašanina i nakon što je iz objekta udaljila sve prisutne aktivirala bombu i počinila samoubistvo.

(NN/B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije