Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Beograd će imati najozbiljniji Klinički centar u regionu

Beograd će imati najozbiljniji Klinički centar u regionu
Foto: N.N. | Beograd će imati najozbiljniji Klinički centar u regionu
Srna

BEOGRAD - Klinički centar Srbije u Beogradu biće jedan od najboljih u Evropi i najozbiljniji u regionu, u čiju će rekonstrukciju i opremu ukupno biti uloženo 110 miliona evra, najavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao značaj obnove i opremanja Kliničkog centra modernom medicinskom opremom.

"Zdravstvo predstavlja osnovni stub životnog standarda i najvažnije je. Svako od nas ima potrebu za lekarom, bilo zbog deteta, supružnika, oca ili majke, i svako od nas će ovde dolaziti", rekao je Vučić, nakon obilaska te zdravstvene ustanove u kojoj su u toku pripremni radovi na izgradnji nove kule i rekonstrukciji glavne zgrade.

Prema njegovim riječima, nakon rekonstrukcije starog dijela, u Kliničkom centru biće 1.200 ležajeva, što predstavlja ubjedljivo najveću i najozbiljniju bolnicu u cijelom regionu koja je od ogromnog značaja za Srbiju.

Zgrada Kliničkog centra Srbije počela je da se gradi sedamdesetih godina prošlog vijeka, ali nikada nije završena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije