Ex -Yu

Beograd neće dozvoliti da Srbi umru od gladi

Beograd neće dozvoliti da Srbi umru od gladi
Foto: Tanjug | Beograd neće dozvoliti da Srbi umru od gladi

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija radi sve što može da snabdije hranom Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Ne mogu i neću da vam govorim sve šta ćemo da radimo. Radićemo ono što možemo, snabdevaćemo i pomagati naš narod. Nećemo dozvoliti da naš narod umire od gladi", rekao je Vučić u Beogradu. 

On je rekao da je nestašica hrane na sjeveru Kosova, zbog prištinskih taksa i blokade srpske robe, ozbiljan problem i da će vlast u Beogradu gledati da pomogne srpskom narodu na Kosmetu u izuzetno teškoj i složenoj situaciji. 

"Od međunarodne zajednice ne očekujem ništa. Na Zapadu smo uvek mi malo više krivi, jer nismo priznali nezavisnost Kosova, sve drugo je posledica toga", rekao je Vučić. 

Komentarišući da li je vid asimilacije to što se u Evropi u 21. vijeku Srbima na Kosovu i Metohiji uskaraćuju osnovne životne namirnice zbog vjere i nacije, Vučić je rekao da ima i opasnijih stvari od toga. 

On je rekao da je "nevjerovatno to što premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj kaže da Srbija uz hranu, hoće da ubaci na Kosovo oružje i drogu". 

"Šta vam je podsvest, šta njemu padne na pamet... Oružje i droga? Zbog toga što su tako izmislili, ljudi ne mogu da dobiju hranu", rekao je Vučić. 

On je rekao da ima više informacija o mišljenju Vernecijanske komisije o crnogorskom zakonu o slobodi vjeroispovijesti, ali da će sačekati da dobije punu pravnu analizu. 

"Dobio sam juče prvu /analizu/, dao sam nalog da mi urade punu pravnu analizu. Tek kad je budem dobio u punom obimu, onda ću o tome da govorim, verujem u petak, 28. juna, nakon sastanka sa Srbima u regionu", rekao je Vučić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije