Ex -Yu

Švercovali TNT eksploziv iz Francuske u BiH

Švercovali TNT eksploziv iz Francuske u BiH
Foto: Ilustracija | Bh. državljanin u Italiji uhapšen s dva kilograma TNT-a, krenuo prema Hrvatskoj

MILANO - Italijanska policija u saradnji sa francuskim kolegama uhapsila je pet državljana BiH i pronašla veći paket TNT eksploziva.

Državljani BiH zaustavljeni su u kombiju bh. registarskih oznaka, a operacijom koju su planirali italijanski policajci sa francuskim kolegama trebalo je da bude prekinut kanal šverca droge, međutim na kraju je pronađen TNT.

Državljani BiH krenuli su, kako se ispostavilo, iz Francuske za Hrvatsku, a krajnje odredište im je bila Bosna i Hercegovina.

Kako prenose italijanski mediji, u kombiju je trebalo da bude skrivena droga, zbog čega su ga milanski policajci zaustavili čim je prešao granicu. Cijelo vozilo je detaljno pregledano. Iza radija je otkriven prostor u kojem se nalazio paket sa dva kilograma TNT-a, a u vozilu su pronađena i dva detonatora.

Takođe, mediji pišu i to da je policija posumnjala na slučaj pripreme za teroristički napad, ali se na kraju od toga odustalo jer nisu dokazane nikakve veze putnika iz kombija sa bilo kojom terorističkom organizacijom.

Na kraju je u pritvoru završio samo jedan 56-godišnjak iz BiH koji ima boravište u Francuskoj, gdje je radio za jednu neprofitnu organizaciju, dok su ostala četvorica državljana BiH nakon ispitivanja puštena.

Za uklanjanje TNT-a, koji inače spada među stabilne eksplozive pa njegov prevoz nije toliko opasan, ipak su pozvani pirotehničari. Oni su eksploziv izvadili iz tajnog pretinca, a tokom te operacije prostor u blizini vozila bio je preventivno ispražnjen. U nastavku istrage trebalo bi da bude rasvijetljeno koja je bila krajnja destinacija i namjena TNT-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije