Ex -Yu

Bivša crnogorska Vlada u tehničkom mandatu podijelila 119 državnih stanova

Bivša crnogorska Vlada u tehničkom mandatu podijelila 119 državnih stanova
Foto: Ilustracija | Bivša crnogorska Vlada u tehničkom mandatu podijelila 119 državnih stanova
Srna

​PODGORICA - Bivša crnogorska Vlada na čelu sa Duškom Markovićem podijelila je 119 državnih stanova dok je bila u tehničkom mandatu, čime je znatno oštećena državna imovina, navodi se u izvještaju Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije.

Tokom analize dokumentacije u vezi sa stambenom politikom prethodne Vlade, Savjet je došao do informacije da je 580 lica dobilo stanove ili kredite, a od toga namanje 175 funkcionera i 405 državnih službenika i namještenika.

U izvještaju, koji je danas usvojila Vlada Crne Gore, Savjet je prikupio podatke o podjeli oko 25 miliona evra kredita, oko 20.000 kvadratnih metara stambenog prostora u posljednjih desetak godina i 4,6 miliona evra kredita u posljednje tri godine.

Funkcionerima su dijeljeni stanovi bez kriterijuma i oglašavanja, a dokumentacija je označena stepenom tajnosti, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Nacionalni savjet je utvrdio da je bivša Vlada davala sudijama, tužiocima i sudijama Ustavnog suda stanove i kredite suprotno Zakonu o održavanju stambenih zgrada.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije