Ex -Yu

Bivšem direktoru "Galenike" šest godina robije

Bivšem direktoru "Galenike" šest godina robije
Foto: Tanjug | Bivšem direktoru "Galenike" šest godina robije

Pred Specijalnim sudom u Beogradu u petak je prvostepenom presudom na šest godina zatvora osuđen nekadašnji generalni direktor "Galenike" Nenad Ognjenović, zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica, kojom je firma na čijem je čelu bio oštećena za više od 500 miliona dinara.

Na kazne od 10 mjeseci kućnog zatvora do tri godine osuđeno je još troje optuženih, dok je njih četvoro oslobođeno. Ognjenoviću je izrečena mjera zabrane vršenja poziva u trajanju od pet godina od dana pravosnažnosti presude.

Tako je Dragoljub Vučićević nekadašnji direktor "Velefarma" osuđen na tri godine zatvora, Dragan Pavlović, vlasnik radnje "Pavlović" na deset meseci kućnog zatvora, a Milan Vladović, odgovorno lice u privrednom društvu "Trgošped-trans" zbog utaje poreza na godinu dana kućnog zatvora i novčanu kaznu od 90.000 dinara.

Na ime naknade materijalne štete Ognjanović, Pavlović i Vučićević dužni su da solidarno na račun budzeta uplate 539 miliona dinara.

Odlukom vijeća, kojim je predsjedavao sudija Dušan Milenković optužbi su oslobođeni Goran Orlić, nekadašnji zamjenik generalnog direktora "Galenike" , Željko Jovović, i Ljubica Prica, odgovorna lica u privrednim društvima "Farmanari" i "Unihemkom", kao i sudski vještak i ovlašćeni procjenitelj Željko Birmančević.

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije