Ex -Yu

Bivši direktor crnogorske policije u teškom stanju prebačen u bolnicu

Bivši direktor crnogorske policije u teškom stanju prebačen u bolnicu
Foto: Klinički centar Crne Gore / Uprava policije | Bivši direktor crnogorske policije u teškom stanju prebačen u bolnicu

PODGORICA - Bivši direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović prevezen je u Klinički centar Crne Gore i njegovo zdravstveno stanje je ugroženo, rekao je njegov advokat Mihailo Volkov.

"Smješten je na KBC i njegovo zdravstveno stanje je ozbiljno ugroženo, na šta smo ukazivali prethodnih mjeseci", rekao je Volkov za RTCG:

Veljović, koji je bio jedan od ključnih ljudi u sektoru bezbjednosti u posljednje tri decenije i bliski saradnik bivšeg crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, uhapšen je 24. jula prošle godine.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) saopštilo je prošle nedjelje da je podgoričkom Višem sudu predalo optužnicu protiv 15 osoba, uključujući Veljovića, koji se tereti da je zloupotrijebio službeni položaj u korist kriminalne organizacije koja se bavila švercom cigareta.

Optužnica je, osim protiv Veljovića, predata protiv još 14 osoba za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, dva krivična dijela krijumčarenja, pranje novca i zloupotreba službenog položaja, a u njoi je predloženo da se Veljoviću i još dvojici uhapšenih produži pritvor.

Tokom karijere, deo partija i nevladinih organizacija optuživao je Veljovića za zloupotrebu položaja, bespogovornu političku lojalnost Đukanoviću, ali i za umješanost u sporne slučajeve prodaje državne imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije