Ex -Yu

Bjelogrlić stigao u Prvi osnovni sud u Beogradu

Bjelogrlić stigao u Prvi osnovni sud u Beogradu
Foto: Tanjug/Arhiva | Bjelogrlic stigao u Prvi osnovni sud u Beogradu

BEOGRAD - Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić stigao je u Prvi osnovni u Beogradu, gdje danas treba da mu počne suđenje povodom optuzbi za nasilničko ponašanje prema kolegi Draganom Antonijevićem 23. agusta prošle godine u Nišu.

Bjelogrlić je u sud došao u pratnji svog advokata Gorana Draganića i Jugoslava Tintora.

Na današnjem suđenju se očekuje da će tužilaštvo i sud iznijeti uvodne riječi, nakon čega će sud ispitati Bjelorglića i Antonijevića, a potom i svjedoke.

Istraga ovog slučaja sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog prijedloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svjedoci svi iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnijelo je 26. novembra sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je 23. avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično djelo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest mjeseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog djela i izrazio žaljenje.

Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije