Ex -Yu

Blokade puteva širom Crne Gore: Narod pjeva "Oj, Kosovo, Kosovo"

Blokade puteva širom Crne Gore: Narod pjeva "Oj, Kosovo, Kosovo"
Foto: Sputnik | Blokade puteva širom Crne Gore: Narod pjeva "Oj, Kosovo, Kosovo"

​Dok u crnogorskom parlamentu traje rasprava o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovesti, vjernici Srpske pravoslavne crkve (SPC) iz Pljevalja i Žabljaka blokirali su most na Tari.

Ranije danas blokiran je magistralni put Berane - Bijelo Polje.

To je saopšteno na skupu sveštenstva, vernika i građana kod Blažovog mosta u Podgorici, a potvrdili su i poslanici Demokratskog fronta (DF) u parlamentu.

Na skupu je saopšteno i gdje se sve okuplja narod, a rečeno je i da je blokiran put ka aerodromu, put za Radanoviće, kao i da su ljudi počeli da se okupljaju u Budvi, što je dočekano aplauzom.

Sveštenici sve vrijeme čitaju molitvu, a ispred njih su policajci koji su na barikadma i sprečavaju prolaz do skupštine gdje je u toku rasprava.

„Neka budućnost ovog skupa zavisi od onih koji su na mostovima i putevima, jer je sigurno hladnije njima na mostu na Tari, nego nama u Podgorici“, rekao je sveštenik Predrag Šćepanović.

Kordon policije na Blažovom mostu i dalje blokira put ka centru grada.

Okupljeni građani u blizini mosta pevaju "Oj, Kosovo, Kosovo".

Protorej Radomir Nikčević rekao je ranije da nema razilaženja dok napismeno ne dobiju potvrdu da će do 8. januara da se odgodi izglasavanje Zakona.

Odlaganje glasanje o zakonu tražio je mitropolit Amfilohije u današnjem razgovoru s premijerom Duškom Markovićem, ali dogovor o tome, kako je obavješten parlament, nije postignut.

 

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije