Ex -Yu

Boki 13 podnio 40 krivičnih prijava protiv funkcionera

Boki 13 podnio 40 krivičnih prijava protiv funkcionera
Foto: Instagram | Boki 13 podnio 40 krivičnih prijava protiv funkcionera
Tanjug

SKOPLJE - Makedonski šoumen Bojan Jovanovski Boki 13, koji je prije desetak dana osuđen na devet godine zatvora u aferi "Reket", danas je podnio 40 krivičnih prijava protiv funkcionera i biznismena iz Sjeverne Makedonije, prenosi portal Plusinfo.

Jovanovski je u saopštenju na osam stranica informisao javnost da se krivične prijave, koje je podnio u skopskom tužilaštvu, odnose na nosioce javnih funkcija, članove njihovih porodica, kao i biznismene.

Kako navodi, oni treba da odgovaraju za zloupotrebu službenog položaja i davanje lažnih iskaza.

Advokat Jovanovskog Sašo Dukovski izjavio je da očekuje da će Tužilaštvo otvoriti predmete po krivičnim prijavama nakon što bude završeno dokumentovanje slučaja.

Za sada još nisu u javnosti poznata imena funkcionera i biznismena protiv kojih je Jovanovski podnio krivične prijave.

On je za vrijeme sjednice Sudskog vijeća, u trenutku kada je bila saopštena presuda u slučaju "Reket", rekao da novac ne traže kod njega, te da je novac kod Zorana i Vice Zaeva.

Jovanovski je prije desetak dana osuđen na devet godine zatvora zbog pranje novca u slučaju "Reket", dok je bivša šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva osuđena na sedam godine zatvora za zloupotrebu službenog položaja.

U aferi "Reket" Jovanovski i Janeva su bili optuženi za reketiranje skopskog biznismena Jordana Kamčeva u iznosu od 1,5 miliona evra u zamjenu za oslobađanje od pritvora.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije