Ex -Yu

Bolnica u Varaždinu puna, prvi pacijenti smješteni u šator

Bolnica u Varaždinu puna, prvi pacijenti smješteni u šator
Foto: Screenshot/Index.hr | Bolnica u Varaždinu puna, prvi pacijenti smješteni u šator

VARAŽDIN - Kapaciteti varaždinske bolnice su popunjeni i počelo je smještanje pacijenata koji imaju virus korona u šatore postavljene ispred ove zdravstvene ustanove.

Riječ je o dva pacijenta i jednoj pacijentkinji, prenosi portal "Indeks".

Šef varaždinskog Zavoda za javno zdravstvo Marin Bosilj kaže da se broj zaraženih virusom korona posljednjih dana ne smanjuje.

"Duboko vjerujemo da će u narednom periodu doći do pada brojki, ali bolnički sistem će, uprkos tome, još neko vrijeme biti pod ogromnim pritiskom", rekao je Bosilj.

On je dodao da se ne može govoriti o padu broja inficiranih za vikend, te da su to želje za koje se tek treba vidjeti da li će se obistiniti.

"Želim da apelujem na sve - u ovom trenutku nam je važno jedinstvo, od zdravstvenog sistema, privrede, građana, pa do političara, da budemo u istoj misiji i da spriječimo prodor epidemije. Da nam se ne bi desilo da zbog šake novaca na kraju gubimo vreće novaca i života i da se godinama ne oporavljamo od ovoga", poručio je Bosilj.

On kaže da, prema informacijama kojima raspolaže, bolnički sistem još funkcioniše i obavlja sve funkcije, uz ogroman napor ljekara.

Varaždinska županija i dalje je među najgorima u Evropi po incidenciji virusa korona na 100.000 stanovnika. Juče je zabilježeno 285 novih slučajeva virusa korona, a četiri osobe su preminule.

U Hrvatskoj je u protekla 24 časa od posljedica virusa korona preminulo 47 osoba, a zaražena su 2.323 lica, podaci su Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije