Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Boris Tadić naredio prisluškivanje Aleksandra Vučića?

Boris Tadić naredio prisluškivanje Aleksandra Vučića?
Foto: N.N. | Boris Tadić naredio prisluškivanje Aleksandra Vučića?
Tanjug

BEOGRAD - Zamjenik gradonačelnika i član Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić, povodom informacija ministra policije o dugogodišnjem prisluškivanju Aleksandra Vučića, ukazao je da je tačno da ga je vlast bivšeg predsjednika Borisa Tadića koristila kao osobu preko koje su prisluškivali Vučića u vrijeme dok je bio u opoziciji.

Vesić u pisanoj izjavi navodi i da je on sam za Tadićevu vlast bio jedan od glavnih neprijatelja, čime se, kaže, danas ponosi, jer je to, prema njegovim riječima, najpogubnija vlast u novijoj istoriji Srbije.

"Tada im je palo na pamet da mene nezakonito prisluškuju, kao i da moju komunikaciju s Vučićem koriste da preko mene prisluškuju njega. I da tako sakriju da prisluškuju opozicionog lidera i da, ako neko sazna, mogu uvek da kažu da su prisluškivali mene, a njega slučajno jer se često čuje sa mnom", naveo je Vesić.

Ističe da je istina zapravo bila drugačija, jer je prava meta je bio sadašnji predsjednik Vučić. 

"U toj prljavoj raboti učestvovalo je mnogo ljudi od kojih neki danas nisu živi, ali nalogodavac cele operacije je još uvek u politici. To je Boris Tadić. A, to je bilo vreme kada su u ime Tadića srpskom politikom harali Vuk Jeremić i Dragan Ðilas", dodao je Vesić.

On je rekao i da nikada nije bio obaviješten od BIA da je bio prisluškivan, kada je proces prestao, iako im je to, kaže, bila obaveza po zakonu, jer je, dodaje, tadašnji šef BIA Saša Vukadinović tu operaciju vodio kao tajnu. 

POVEZANA VIJEST: Vučić prisluškivan 13 godina

Vesić je dodao da ga je prijatelj iz BIA upozorio da ga prisluškuju, pa i prate, odmah pošto je operacija počela. 

"U čitavu akciju su bili uključeni i neki Tadićevi policajci iz MUP-a koji na sreću odavno nisu u policiji", tvrdi Vesić.

Kako kaže, kada je Vučić pobijedio na izborima, obustavili su sve oko prisluškivanja, a pokušali da unište dokaze, kao i da izmisle razloge zbog kojih su njega i Vladimira Ðukanovića slušali. 

"Tada su izmislili 'ekstremizam' ne bi li se opravdali. A glavni razlog je bila politika, odnosno Vučić. Tako je izgledala ta Tadićeva država", rekao je Vesić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije