Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Božinović: Nikada nisu kazali kako naša policija humano postupa

Božinović: Nikada nisu kazali kako naša policija humano postupa
Foto: Anadolija | Božinović: Zanimljivo, nikada nisu kazali kako naša policija humano postupa
Tanjug

JASTREBARSKO - Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Bozinović izjavio je da su se i ranija pisanja o navodnoj brutalnosti hrvatske policije prema migrantima pokazala neutemeljenim, pa se nada da će tako biti i sa najnovijim optužbama.

Najnovije pisanje britanskog "The Guardiana" o sili koju hrvatska policija navodno primjenjuje prema migrantima, Božinović kaže da nije vidio.

"I navedeni, a pogotovo konkretni novinar, su puno objavljivali članke u kojima su optuživali hrvatsku policiju za nezakonito djelovanje, a nikada, zanimljivo, nisu kazali ništa o tome kako hrvatska policija humano postupa. Koliko je ljudi, trudnica spasila. Ništa o tome", kazao je Božinović novinarima u Jastrebarskom.

Dodao je da su se i ranije optužbe pokazale neutemeljenim, današnje, kaže, nije vidio, ali je siguran da će hrvatska policija sprovesti sve istražne radnje kako bi se vidjela i njihova utemeljenost.

"Vidite da se te optužbe ponavljaju koliko god ih mi demantovali - a s druge strane ih istražujemo i zbog MUP-a i Hrvatske", rekao je Božinović, prenijela je zagrebačka N1.

Britanski "The Guardian" objavio je danas još jedan tekst o brutalnostima hrvatske policije prema migrantima na granici sa BiH, a ovog puta je osim premlaćivanja i pljačkanja njihove imovine prijavljen i jedan slučaj seksualnog zlostvaljanja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije