Ex -Yu

Branka Katić zastupnica UNHCR za prava izbjeglica u Srbiji

Branka Katić zastupnica UNHCR za prava izbjeglica u Srbiji
Foto: Arhiva | Branka Katić zastupnica UNHCR za prava izbjeglica u Srbiji
Tanjug

BEOGRAD - Agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) saopštila je da je proslavljena srpska glumica Branka Katić imenovana za UNHCR-ovu istaknutu zastupnicu prava izbjeglica.

Kako UNCHR navodi, svojim dosadašnjim javnim angažmanom Branka Katić je pokazala veliku empatiju prema ljudima koji su bili prinuđeni da napuste svoja ognjišta i sigurni su da će u budućnosti zajedno uraditi mnogo na izgradnji boljih uslova za živote izbjeglica u Srbiji.

UNHCR ovime započinje seriju događaja i inicijativa koje organizuje zajedno sa svojim partnerima, a koji će svoj vrhunac doživjeti na proslavi povodom Sjvetskog dana izbjeglica.

Kao prvi zajednički poduhvat sa Brankom Katić, nastao je kratki video "Izgubljeni snovi" o snovima i nadanjima sirijske djece, prinuđene da odrastaju daleko od kuće, u izbjegličkim centrima.

Dokumentarni dio videa postoji odranije i UNHCR ga je već koristio u drugim zemljama, a dio u kome učestvuje Branka Katić nastao je u njenom stanu u Londonu, gdje je direktor fotografije bio njen stariji sin Lui, inače student filmske režije.

UNHCR ove godine obilježava 45 godina rada u Srbiji.

"Tokom tih godina agencija je pomagala izbeglicima i raseljenim licima iz različitih krajeva svijeta - od sovjetskih izbeglica na početku rada kancelarije u Beogradu, preko ratova u Jugoslaviji tokom devedesetih godina prošlog veka, do najnovije izbegličke krize koja je kulminirala 2015. godine. Zajedničko za sve koji su ostali bez domova je da oni i dalje nisu odustali od svojih snova i nadanja, a cilj UNHCR-a uz pomoć drugih organizacija i istaknutih pojedinaca kao što je Branka Katić, jeste da ovi snovi nikada ne budu izgubljeni", stoji u saopštenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije