Ex -Yu

Brazil i dalje protiv prijema Kosova u Interpol

Brazil i dalje protiv prijema Kosova u Interpol
Foto: Vlada Srbije | Brazil i dalje protiv prijema Kosova u Interpol

UFA - Brazil ostaje pri svom stavu o nepriznavanju Kosova i pružanju čvrste podrške Srbiji u njenom protivljenju prijemu Prištine u Interpol, rekao je izvršni sekretar Kabineta za institucionalnu bezbjednost pri kabinetu predsjednika Brazila Valerio Stumpf Trindade.

Trindade je stav o Kosovu prenio ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću tokom sastanka u ruskom gradu Ufa, u kojem se održava 10. Međunarodni skup visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbjednosti.

Stefanović je zahvalio Brazilu na kontinuiranoj i dosljednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na principijelnom stavu protiv prijema Kosova u Interpol, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

On je podsjetio da prištinske institucije krše sve norme bezbjednosti na Kosovu i Metohiji, počev od napada na Srbe do napada na predstavnike UN.

Stefanović i Trindade su, tokom bilateralnog susreta, razgovarali i o policijskoj saradnji dvije zemlje i istakli nastojanje da se ta saradnja produbi, naročito u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

Stefanović boravi u dvodnevnoj posjeti Rusiji, gdje prisustvuje 10. Međunarodnom skupu visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbjednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije