Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Brnabić: Argentina ne menja stav o Kosovu

Brnabić: Argentina ne menja stav o Kosovu
Foto: Tanjug | Brnabić: Argentina ne menja stav o Kosovu
Srna

BEOGRAD - Argentina neće mijenjati svoj principijelni stav kada je riječ o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, rekao je argentinski šef diplomatije Felipe Sola na sastanku sa premijerom Srbije Anom Brnabić u Buenos Ajresu.

Brnabićeva, koja je započela posjetu Argentini sastankom sa Solom, naglasila je značaj prijateljstva dvije zemlje i istakla da će Srbija ostati posvećena daljem unapređenju bilateralne saradnje.

Ona je argentinskom šefu diplomatije čestitala imenovanje na novu funkciju, te izrazila veliko zadovoljstvo što će sutra prisustvovati predsjedničkoj inauguraciji u Buenos Ajresu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Sola je zahvalio Brnabićevoj za posjetu i naglasio da se raduje budućoj saradnji Srbije i Argentine.

Brnabićeva će u utorak predstavljati Srbiju na ceremoniji polaganja zakletve i prenosa vlasti novoizabranom predsjedniku Argentine Albertu Fernandezu.

Inauguraciji će prisustvovati mnogi svjetski lideri. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije