Ex -Yu

Brnabić: Ne pravite buru u čaši vode

Brnabić: Ne pravite buru u čaši vode
Foto: Fena | Brnabić: Ne pravite buru u čaši vode

MOSTAR - Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je, tokom posjete Mostaru odbacila navode da je namjerno zaobišla zvanične institucije i naglasila da se u skladu sa svim protokolima obratila institucijama u BiH.

"Svi znaju da sam tu, ali ovo je moja jednodnevna poseta srpskoj zajednici i projektima koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije. Mislim da ne treba praviti buru u čaši vode", rekla je Brnabić, odgovarajući na pitanje da li je namjerno zaobišla zvanične institucije i "političare u rangu s njenom pozicijom".

Brnabić, koja je obišla Sabornu crkvu u Mostaru i posjetila "Prosvjetinu" školu, odbacila je poređenje njene posjete i izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, koje je iznijela Naša stranka iz BiH, a u kontekstu da je ona premijerka hercegovačkih Srba, kao što je on rekao da je predsjednik Hrvata u BiH.

"Ne gledam to na taj način. Milanovićeva izjava mi je bila neverovatna i bilo mi je neverovatno da nisu stigle reakcije, čak ni iz Evropske unije. Ja sam premijerka Srbije i mojoj funkciji postoji pandan u BiH", rekla je Brnabić.

Ona je naglasila da se osjeća kao gost, koji je došao da obiđe projekte koji su finansirani iz budžeta Srbije i ocijenila da ulaganje u kvalitetniji život bilo koje zajednice, bilo kog naroda u jednoj zemlji doprinosi bogatstvu cijele te zemlje.

"Nemam druge pretenzije", poručila je Brnabić.

Što se tiče podrške srpskoj zajednici u Mostaru, rekla je da je došla da vidi šta je urađeno i šta još treba da se uradi.

Ona je naglasila da je Saborna crkva najvažniji projekat.

"Mi smo do sada donirali skoro dva miliona evra u izgradnju crkve, ostalo je još oko milion evra da sve završimo. Tako da ćemo se truditi da i to isfinansiramo", rekla je Brnabić.

Što se tiče Prosvjetne škole, Brnabić je rekla da se ona finansira kontinuirano svake godine.

"Danas je kancelarija za informacione tehnologije donirala opremu laptopova, štampača, printera, kamera i gledali smo šta još možemo da uradimo. To male stvari koje deci mogu mnogo da znače", poručila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije