Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Brnabić: Sistemska borba protiv sive ekonomije jedan od prioriteta

Brnabić: Sistemska borba protiv sive ekonomije jedan od prioriteta
Foto: Srna | Brnabić: Sistemska borba protiv sive ekonomije jedan od prioriteta
Srna

BEOGRAD - Vlada Srbije u kontinuitetu i sistemski se bori protiv sive ekonomije i to će ostati jedan od prioriteta, izjavila je danas premijer Srbije Ana Brnabić.

Brnabićeva je na četvrtoj godišnjoj konferenciji Vlade i Nacionalne alijanse za ekonomski razvoj /NALED/ pod nazivom "Izlaz iz sive ekonomije" rekla da u toj borbi "apsolutno neće biti kompromisa".

Ona je navela da se borba protiv sive ekonomije zasniva na pet stubova, među kojima su stvaranje povoljnog poslovnog okruženja i efikasan rad inspekcija i Poreske uprave.

Prema njenim riječima, tu spadaju i podizanje svijesti građana o neophodnosti borbe protiv sive ekonomije, kao i stimulisanje bezgotovinskog plaćanja.

Brnabićeva je naglasila da će u narednom periodu posebna pažnja biti posvećena smanjenju poreza i doprinosa na zarede, koji su, prema anketama, jedan od glavnih uzročnika rada na crno.

Član Upravnog odbora NALED-a Svetoslav Atanasov istakao je da su za privredu prioritetne mjere koje će podstaći legalno poslovanje i smanjiti troškove i birokratiju.

"Čak 79 odsto privrednika istaklo je u istraživanju NALEDA-a da su visoki porezi i doprinosi na zarade ključni uzrok sive ekonomije i zato je smanjenje poreskog opterećenja jedna od najvažnijih mera", rekao je on.

Ambasador Njemačka u Beogradu Tomas Šilb rekao je da NJemačka podržava Vladu Srbije u borbi protiv sive ekonomije i da će s tom podrškom nastaviti i ubuduće.

"Što se efikasnije borite protiv sive ekonomije, vladavina prava će biti jača", rekao je Šibl, ukazavši da je to značajno i zbog evropskog puta Srbije.

Novi nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije za naredne dvije godine predviđa smanjenje obima poslova u sivoj zoni za gotovo 200 miliona evra i prevođenje najmanje 11.000 radnika i 9.000 firmi u legalne tokove.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije