Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Brnabić: Sistemska borba protiv sive ekonomije jedan od prioriteta

Brnabić: Sistemska borba protiv sive ekonomije jedan od prioriteta
Foto: Srna | Brnabić: Sistemska borba protiv sive ekonomije jedan od prioriteta
Srna

BEOGRAD - Vlada Srbije u kontinuitetu i sistemski se bori protiv sive ekonomije i to će ostati jedan od prioriteta, izjavila je danas premijer Srbije Ana Brnabić.

Brnabićeva je na četvrtoj godišnjoj konferenciji Vlade i Nacionalne alijanse za ekonomski razvoj /NALED/ pod nazivom "Izlaz iz sive ekonomije" rekla da u toj borbi "apsolutno neće biti kompromisa".

Ona je navela da se borba protiv sive ekonomije zasniva na pet stubova, među kojima su stvaranje povoljnog poslovnog okruženja i efikasan rad inspekcija i Poreske uprave.

Prema njenim riječima, tu spadaju i podizanje svijesti građana o neophodnosti borbe protiv sive ekonomije, kao i stimulisanje bezgotovinskog plaćanja.

Brnabićeva je naglasila da će u narednom periodu posebna pažnja biti posvećena smanjenju poreza i doprinosa na zarede, koji su, prema anketama, jedan od glavnih uzročnika rada na crno.

Član Upravnog odbora NALED-a Svetoslav Atanasov istakao je da su za privredu prioritetne mjere koje će podstaći legalno poslovanje i smanjiti troškove i birokratiju.

"Čak 79 odsto privrednika istaklo je u istraživanju NALEDA-a da su visoki porezi i doprinosi na zarade ključni uzrok sive ekonomije i zato je smanjenje poreskog opterećenja jedna od najvažnijih mera", rekao je on.

Ambasador Njemačka u Beogradu Tomas Šilb rekao je da NJemačka podržava Vladu Srbije u borbi protiv sive ekonomije i da će s tom podrškom nastaviti i ubuduće.

"Što se efikasnije borite protiv sive ekonomije, vladavina prava će biti jača", rekao je Šibl, ukazavši da je to značajno i zbog evropskog puta Srbije.

Novi nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije za naredne dvije godine predviđa smanjenje obima poslova u sivoj zoni za gotovo 200 miliona evra i prevođenje najmanje 11.000 radnika i 9.000 firmi u legalne tokove.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije