Ex -Yu

Brnabić: Srbija neće postati centar za migrante

Brnabić: Srbija neće postati centar za migrante
Foto: Ilustracija | Brnabić: Srbija neće postati centar za migrante

BEOGRAD - U Srbiji neće biti formiran centar za migrante, izjavila je danas premijer Srbije Ana Brnabić koja je takve medijske navode nazvala tračevima.

Brnabićeva je apelovala na novinare da ne šire takve tračeve, podsjetivši da je Srbija i ranije štitila granice od migranata sa Bliskog istoka koji su u Srbiju dolazili iz država EU. 

"Nije se dogodilo i neće se ni dogoditi da Srbija bude centar za migrante. Nikada se nije govorilo o tome", rekla je Brnabićeva povodom najavljenog potpisivanja sporazuma između Evropske granične agencije (Fronteks) i Srbije.

Ona je podsjetila i da su združene snage vojske i policije Srbije uspješno sprečavale ilegalni ulazak migranata u državu. 

Šef delegacije EU u Beogradu Sem Fabricio prethodno je najavio da bi uskoro trebalo da bude potpisan statusni sporazum između Srbije i Fronteksa koji će dodatno regulisati saradnju srpskih vlasti i te agencije u vezi migranata. 

Brnabićeva i Fabricio prisustvovali su okruglom stolu na kome je razgovarano o Nacrtu ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa. 

Skupu su prisustvovali i ministri pravde i evropskih integracija Srbije Nela Kuburović i Jadranka Joksimović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije