Ex -Yu

Brnabić: Vlada će se truditi da srpska roba dođe do svih na Kosmetu

Brnabić: Vlada će se truditi da srpska roba dođe do svih na Kosmetu
Foto: N.N. | Brnabić: Vlada će se truditi da srpska roba dođe do svih na Kosmetu

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je da će se Vlada truditi da obezbijedi da roba iz centralne Srbije dođe do svih ljudi na Kosovu i Metohiji.

Brnabićeva je rekla da su predstavnici privremenih institucija u Prištini sa međunarodnim organizacijama učinili sve da prekinu alternativne pravce za dolazak robe.

Ona je izrazila nadu da će međunarodna zajednica početi da obraća više pažnje na ovaj problem i da će, osim što poziva na ukidanje taksa, obezbijediti slobodan protok robe.

"Nisam veliki optimista jer od 21. novembra nisu naročito vodili računa o tome što su na području Kosova i Metohije bili zabranjeni mediji iz centralne Srbije", rekla je Brnabićeva novinarima u Beogradu.

Ona je napomenula da je Vlada Srbije najavljivala da može doći do ovog problema, ali da međunarodna zajednica nije imala sluha.

Govoreći o evrointegracijama, Brnabićeva je navela da je Srbija blizu otvaranja najmanje tri poglavlja, a prvo već sutra, i to ono o finansijskim uslugama.

Ona je istakla da je to dobar rezultat ako se ima u vidu da je Srbija blizu zatvaranja najmanje tri poglavlja, te podsjetila da Beograd ima 17 otvorenih i više od dva privremeno zatvorena.

"To je mnogo dobar uspeh u trenutku kada se Evropa suočava sa internim problemima", rekla je Brnabićeva.

Na Međuvladinoj konferenciji zakazanoj za sutra u 17.00 časova u Briselu, Srbija će otvoriti deveto poglavlje u pristupnim pregovorima sa EU i potpisati Instrument pretpristupne pomoći /IPA/ od 179,1 milion evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije