Ex -Yu

Brnabić: Zabrinutost zbog naoružavanja samoproglašenog Kosova

Brnabić: Zabrinutost zbog naoružavanja samoproglašenog Kosova
Foto: N.N. | Brnabić: Zabrinutost zbog naoružavanja samoproglašenog Kosova

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je ozbiljno zabrinuta zbog naoružavanja samoproglašenog Kosova i informacija da Velika Britanija stoji iza toga, te ocijenila da to mnogo destabilizuje cijeli region.

"Ozbiljno sam zabrinuta zbog toga što drugi naoružavaju Prištinu. To je strašno i šalje pogrešne poruke", izjavila je Brnabićeva za televiziju "Prva".

Ona je navela da je zabrinuta i time koliku je podršku /na Zapadu/ imao premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti da uskrati Srbima u južnoj pokrajini osnovna ljudska prava, odnosno da ostvare pravo glasa prvo na referendumu o ustavnim promjenama u oblasti pravosuđa, a potom i na izborima u Srbiji.

"Onda vidimo ovakve poruke koje su sasvim jasne i očigledne. Koliko to destabilizuje čitav region? Mnogo. Ostaje da o tome pričamo potpuno otvoreno", rekla je Brnabićeva.

Na pitanje kada će biti formirana gradska vlast Beograda i vlada Srbije, Brnabićeva je rekla da to zavisi od skupštinske većine, brzine pregovora sa koalicionim partnerima, ali da u ovom trenutku nema odgovor.

Ona nije željela da odgovori na pitanje ko je prvi izbor za koalicionog partnera, dodajući da sve zavisi od koalicionih razgovora i dogovora.

"Videćemo ko će biti u koaliciji", navela je ona i naglasila da je za Srbiju najvažnija stabilnost jer su pritisci užasni, rastu i svakodnevni su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije