Ex -Yu

Brnabić: Zamrznuti konflikt sa Kosovom nije u interesu Srbije

Brnabić: Zamrznuti konflikt sa Kosovom nije u interesu Srbije
Foto: Tanjug | Brnabić: Zamrznuti konflikt sa Kosovom nije u interesu Srbije

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da zamrznuti konflikt po pitanju Kosova i Metohije nije u interesu Srbije i da ne odbacuje nijednu ideju u traganju za obostrano prihvatljivim rješenjem.

"Ima više razloga za to - pre svega jer je to konflikt, bio zamrznut ili ne, a kao zemlja koja u 21. veku želi i treba da ima više radnih mesta, bolji standard, transparentniju administraciju i jaču vladavinu prava, ne možete imati konflikt, jer ljudi neće dolaziti i investirati", rekla je Brnabićeva na beogradskom Bezbednosnom forumu.

Brnabićeva je rekla da razmjena teritorija između Beograda i Prištine ne bi bilo otvaranje Pandorine kutije, jer je ona otvorena prije 10 godina, prenijeli su beogradski mediji.

"Pandorina kutija je otvorena pre 10 godina, kada je grupa kosovskih političara jednostrano proglasila nezavisnost Kosova, a grupa zemalja požurila da ih prizna. Mi sada pokušavamo da je zatvorimo", rekla je Brnabićeva.

Ona je rekla i da kakvo god da bude, rješenje za Kosovo i Metohiju mora biti kompromis, a da stavljanje "crvenih linija" u procesu traženja rješenja, "ne pomaže".

Brnabićeva je ponovila i da potezi Prištine, poput pokušaja stvaranja vojske, ne šalju dobre poruke za dijalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije