Ex -Yu

Brnabić prihvatila zahtjeve opozicije: Beogradski i lokalni izbori 2. juna

Brnabić prihvatila zahtjeve opozicije: Beogradski i lokalni izbori 2. juna
Foto: Tanjug | Brnabić prihvatila zahtjeve opozicije: Beogradski i lokalni izbori 2. juna

BEOGRAD - Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donijela odluku da prihvati zahtjeve opozicije okupljene oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i da svi preostali lokalni izbori i beogradski izbori budu održani 2. juna.

Ona je rekla da će lokalne izbore raspisati u nedelju.

Brnabić je rekla da će to zahtjevati izmjenu Zakona o lokalnim samoupravama člana 35 i da očekuje da se u subotu usvoji taj zakon, kako bi se raspisali izbori.

"Očekujem da taj predlog za izmenu i dopunu zakona o lokalnim izborima potpiše najveći broj poslanika do sada, da sa tim predlogom idemo zajedno i da pokažemo to jedinstvo u teškim trenucima za  Srbiju, za naš narod i za sve naše građane", rekla je ona, prenosi Tanjug.

Brnabić je rekla da je tu odluku donijela u konsultacijama sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je njegova poruka bila da je za zemlju najvažnija stabilnost.

"Mislim da je ovo način da dođemo do te stabilnosti i da nastavimo ovako, a takođe da svim našim građanima pokažemo da smo ozbiljni i odgovorni ljudi. Verujem da će biti mnogo onih koji će reći da su oni dobili sve što su tražili, da su pobedili, da mi reagujemo samo na pritisak. Ja verujem da je ovo pobeda svih onih koji su pokazali ozbiljnost i da je samim tim ona još važnija", rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je važno da su postigli dogovor.

"Jedva čekam da zajedno potpišemo ovaj zakon. To će biti lep presedan i da zajedno glasamo o ovom zakonu", rekla je Brnabić i dodala da je važno da se pokaže da može da se razgovara i sa onima koji ne misle isto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije