Ex -Yu

Carinici našli curicu umjesto rezervnog točka

Carinici našli curicu umjesto rezervnog točka
Foto: Uprava carina Republike Srbije/Facebook | Carinici našli curicu umjesto točka, vozač ima nevjerovatno opravdanje

BEOGRAD - Pripadnici Uprave carina Republike Srbije u subotu su na graničnom prelazu Merdare, u saradnji s policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja 9-godišnje djevojčice sa Kosova u Njemačku.

Dijete je pronađeno u prostoru za rezervni kotač u Chrysleru njemačkih registracija. Njime su prema Njemačkoj putovali 42-godišnji otac i njegov 17-godišnji sin, obojica albanske nacionalnosti. Otac je kod sebe imao pasoš Kosova, a sin njemačku ličnu kartu.

Njih dvojica su carinicima rekli da nemaju ništa za prijaviti. Međutim, detaljnim pregledom automobila carinici su u prostoru za rezervni točak pronašli devetogodišnju Albanku, čiji su dokumenti kasnije pronađeni u unutrašnjosti automobila. 

Vozač je, nakon što je djevojčica pronađena, rekao da je ona njegova nećakinja koja živi u Njemačkoj i da se slučajno sakrila u vozilo.

Djevojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad u Prokuplju, a osumnjičenima za pokušaj krijumčarenja određen je pritvor u trajanju od 48 sati, nakon čega će uz kaznenu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, saopšteno je iz Uprave carina Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije