Ex -Yu

Carinici spriječili prenos oko 40.000 neprijavljenih evra

Carinici spriječili prenos oko 40.000 neprijavljenih evra
Foto: Ilustracija | Carinici spriječili prenos oko 40.000 neprijavljenih evra

​BEOGRAD - Carinski službenici su u saradnji sa policijom tokom prethodnih dana spriječili nekoliko pokušaja prenosa neprijavljenog novca preko državne granice, čime se u državni budžet slilo gotovo 40.000 neprijavljenih evra u švedskim krunama i evrima.

Posljednji takav slučaj zabilježen je juče na prelazu Vrška Čuka, između Bugarske i Srbije, kada je u prtljagu putnika iz Bugarske otkriveno 184.000 neprijavljenih švedskih kruna.

Putnik iz Vidina u društvu saputnice u pežou 307 rekao je da nema ništa da prijavi za carinu, osim ličnih stvari i po 10.000 evra u švedskim i norveškim krunama.

Detaljnom kontrolom u jednom je koferu otkrivena crna kesa puna neprijavluenih švedskih kruna, ukupno 184.000 švedskih kruna što je nepunih 18.400 evra.

Po 10.000 evra im je vraćeno, a 184.000 švedskih kruna privremeno je zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

Na Kelebiji je takođe kod srpskog državljanina iz Bora otkrivena suma daleko veća od prijavljene.

On je bio suvozač u kombiju sa prikolicom kojim je upravljao njegov saputnik, a obojica su prijavila po 10.000 evra i lične stvari.

Pregleom kombija mercedes vivaro carinici su u unutrašnjosti komandne table pronašli još 12.000 neprijavljenih evra koji su im privremeno oduzeti do okončanja postupka.

Na graničnom prelazu Horgoš prekršaju je zatečen putnik pješak.

Naime, 31-godišnji turski državljanin se na izlazu tog graničnog prelaza prijavio za redovnu kontrolu kao pješak koji putuje sam na relaciji Turska - Mađarska, navodeći da ne nosi ništa osim 16.500 evra.

Međutim, kako kod sebe nije imao potvrdu da je taj novac prijavio na ulazu u zemlju privremeno mu je oduzeto 6.500 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije