Ex -Yu

Časna sestra tužila riječkog nadbiskupa za mobing

Časna sestra tužila riječkog nadbiskupa za mobing
Foto: Pexels | Časna sestra tužila riječkog nadbiskupa za mobing

RIJEKA - Časna sestra optužila je riječkog nadbiskupa Matu Uzinića za mobing kojem je, kako navodi, bila izložena kako bi dala otkaz na funkciju direktora Ustanove za palijativnu zdravstvenu njegu.

Ona je optužila Uzinića da joj je naložio da mora da ide na bolovanje, te da je zbog svega bila primorana da napusti red kojemu pripada na godinu dana.

Uzinić je u objavi na Facebooku negirao optužbe za mobing i istakao da su spremni na razgovor i mirno rješenje radnog spora po tužbi časne sestre protiv Nadbiskupije i riječke ustanove od kojih traži isplatu odštete.

On je istakao da je časna sestra imala velike zasluge u vođenju Ustanove za palijativnu zdravstvenu njegu, ali da je to s vremenom imalo i neke posljedice na nju, ustanovu i Nadbiskupiju, te da joj zbog toga nije produžen mandat.

Uzinić tvrdi da je česna sestra tužila u septembru prošle godine riječku ustanovu i Nadbiskupiju nakon što nije prihvaćen njen prijedlog za isplatu otpremine i obračun plate, prenose hrvatski mediji.

Povodom optužbi za mobing, Uzinić tvrdi da je časnu sestru zamolio da pokuša da riješi svoj lični problem, koji je, kako kaže, posljedica izgaranja na poslu, kako bi se mogla ponovno javiti na konkurs za direktora Ustanove za palijativnu njegu, što ona nije prihvatila, niti se javila na konkurs.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije