Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Čepurin: Istorija jača od ceremonije u Parizu

Čepurin: Istorija jača od ceremonije u Parizu
Foto: Tanjug | Čepurin: Istorija jača od ceremonije u Parizu
Srna

BEOGRAD - Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je povodom skandala oko rasporeda sjedenja u Parizu na svečanom obilježavanju 100 godina od pobjede u Prvom svjetskom ratu da se kosovska specijalna operacija "diplomatija u hodniku" premjestila iz Njujorka u glavni grad Francuske.

"Vidimo da se kosovska specijalna operacija 'diplomatija u hodniku' nastavlja, premjestivši se iz Njujorka u Pariz. To ne utiče na stav Rusije ni na koji način, a i ne može da utiče u principu", napisao je Čepurin na svom nalogu na Twitteru.

Ruski ambasador je istakao da je istorija jača od ceremonije.

"Mnoštvo propusta na ceremoniji u Parizu nas sasvim ne raduje. Ipak, svijet će se uvijek sjećati podviga vojnika-pobjednika među kojima istaknuto mjesto pripada, prije svega, srpskim, ruskim, francuskim herojima. Istorija je jača od ceremonije", istakao je Čepruin.

Na ceremoniji u Parizu u nedjelju, 11. novembra, premijer Kosova Hašim Tači našao se u drugom redu, odmah iza najvećih lidera današnjice, dok je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije - zemlje koja je u Prvom svjetskom ratu podnijela veliku žrtvu i dala dvije trećine stanovništva za slobodu, bio skrajnut. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije