Ex -Yu

Čepurin: Istorija jača od ceremonije u Parizu

Čepurin: Istorija jača od ceremonije u Parizu
Foto: Tanjug | Čepurin: Istorija jača od ceremonije u Parizu

BEOGRAD - Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je povodom skandala oko rasporeda sjedenja u Parizu na svečanom obilježavanju 100 godina od pobjede u Prvom svjetskom ratu da se kosovska specijalna operacija "diplomatija u hodniku" premjestila iz Njujorka u glavni grad Francuske.

"Vidimo da se kosovska specijalna operacija 'diplomatija u hodniku' nastavlja, premjestivši se iz Njujorka u Pariz. To ne utiče na stav Rusije ni na koji način, a i ne može da utiče u principu", napisao je Čepurin na svom nalogu na Twitteru.

Ruski ambasador je istakao da je istorija jača od ceremonije.

"Mnoštvo propusta na ceremoniji u Parizu nas sasvim ne raduje. Ipak, svijet će se uvijek sjećati podviga vojnika-pobjednika među kojima istaknuto mjesto pripada, prije svega, srpskim, ruskim, francuskim herojima. Istorija je jača od ceremonije", istakao je Čepruin.

Na ceremoniji u Parizu u nedjelju, 11. novembra, premijer Kosova Hašim Tači našao se u drugom redu, odmah iza najvećih lidera današnjice, dok je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije - zemlje koja je u Prvom svjetskom ratu podnijela veliku žrtvu i dala dvije trećine stanovništva za slobodu, bio skrajnut. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije