Ex -Yu

Članovi "Beogradskog sindikata" vraćeni sa granice sa Crnom Gorom

Članovi "Beogradskog sindikata" vraćeni sa granice sa Crnom Gorom
Foto: N.N. | Članovi "Beogradskog sindikata" vraćeni sa granice sa Crnom Gorom
Tanjug

PODGORICA - Čanovima grupe "Beogradski sindikat" zabranjen je danas ulazak u Crnu Goru, a članovi benda vraćeni su sa graničnog prelaza.

Frontmen grupa Feđa Dimović rekao je da su vraćeni sa graničnog prelaza bez ikakvog obrazloženja, dok je jedan član, koji je vraćen sa aerodroma u Podgorici, dobio rješenje o zabrani ulaska zbog, kako je naveo, nacionalne bezbjednosti.

"Nas koji smo išli kolima vratili su sa graničnog prelaza Crne Gore, gde je trebalo da sutra učestvujemo na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske u Podgorici, bez ikakvog obrazloženja i pismene odluke, dok je samo jedan član, koji je išao avionom, dobio rešenje da ne može da uđe zbog razloga nacionalne bezbednosti", kaže Dimović, koji je u povratku za Beograd.

Dimović je na svom fejsbuk profilu objavio i kraći video, u kome kaže:

"Braćo i sestre, upravo smo vraćeni sa graničnog prelaza sa Crnom Gorom gde nam je zabranjen ulaz bez ikakvog objašnjenja i pismenog obrazloženja, a naš clan Boško deportovan je sa aerodroma u Podgorici".

"Beogradski sindikat" je prije sedam dana objavio pjesmu "Sviće zora", inspirisanu mirnim protestima, molebanima i llitijama, u Crnoj Gori povodom usvajanja spornog Zakona o slobodi vjeroispovesti.

Dimović je tada kazao da je ona snimljena "u znak zahvalnost braći i sestrama iz Crne Gore", a pjesma je postala nezvanična himna litija u ovoj zemlji.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije