Ex -Yu

Pripadnicima Vojske Srbije od novembra povećanje plata

Pripadnicima Vojske Srbije od novembra povećanje plata
Foto: Tanjug | Članovima Vojske Srbije od novembra povećanje plata

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović kaže da se povećanje plata pripadnika vojske može očekivati od novembra.

Mojsilović je za RTS rekao da je imao intenzivne razgovore sa predsjednikom Srbije i vrhovnim komandantom Vojske Aleksandrom Vučićem i ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom o razvoju, opremanju i modernizaciji Vojske Srbije.

Načelnik Generalštaba kaže da o detaljima ne može da govori, ali da odluke koje su donesene usmjeravaju težište na kopnenu vojsku, koja je najmasovniji vid Vojske Srbije.

Mojsilović je ukazao je da su već otpočeli opremanje složenim borbenim sistemima, a to su haubice "nora" 155 milimetra i bobena vozila "lazar 3".

On je naglasio da je stanje u ratnom vazduhoplovstvu trenutno takvo da obezbeđuje potpunu i punu kontrolu vazdušnog prostora.

"Vojska Srbije nije onakva kakva je bila juče, zasigurno će biti sutra mnogo bolja u odnosu na današnji period", dodao je Mojsilović.

On je istakao da je povećanje plata pripadnicima Vojske nešto što je "jako blizu i veoma vidljivo" i da je to direktno vezano za odluku Vlade.

"Očekujem već do kraja novembra u tom segmentu vidljive poteze kroz platu svih pripadnika Vojske Srbije i u Ministarstvu odbrane", dodao je Mojsilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije