Ex -Yu

Čovjeka iz Petrinje putem interneta pokralo pet stranih državljana

Čovjeka iz Petrinje putem interneta pokralo pet stranih državljana
Foto: Ilustracija | Čovjeka iz Petrinje putem interneta pokralo pet stranih državljana

PETRINJA - Sisačko-moslavačka policija prijavila je trojicu državljana Kipra i po jednog državljanina Ukrajine i Bugarske zbog sumnje da su putem interneta prevarili 70-godišnjaka iz Petrinje koji je uvjeren da ulaže u investicijski fond ostao bez više stotina hiljada kuna.

Prijavu od 70-godišnjeg Petrinjca zbog računarske prevare u kojoj je ostao bez ušteđevine policija je primila prošle godine.

U policiji kažu da je oštećeni od novembra 2019. do februara 2020. godine registrovao svoje lične podatke i kreirao virtuelni račun na internetskoj stranici koja je predstavljena kao legalni investicioni fond.

Potom je u više navrata na navedeni račun uplatio nekoliko stotina hiljada kuna, a kada je pokušao da vrati dio sredstava, to mu nije uspjelo pa je shvatio da je prevaren, prenose hrvatski mediji.

Policija je saopštila da je sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su za prevaru odgovorna petorica stranaca - tri državljana Kipra i po jedan državljanin Ukrajine i Bugarske, protiv kojih slijedi krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije