Ex -Yu

Crkva Puž izazvala buru na društvenim mrežama

Crkva Puž izazvala buru na društvenim mrežama
Foto: Screenshot/ Instagram/gradnja/jovicicjovana89 | Crkva Puž izazvala buru na društvenim mrežama

Master rad arhitekte Jovane Jovičić "Modernizacija srpske crkvene arhitekture" na kom je prikazana crkva Puž izazvao je veliku pomamu na društvenim mrežama.

"Deco, ima li vama nešto sveto?", pitao je jedan tviteraš, a ubrzo je uslijedio talas ljudi koji komentarišu potencijalni, zamišljeni, nerealizovani izgled moderne srpske crkve, crkve budućnosti.

I kako to obično biva na društvenim mrežama u Srbiji, javili su se svi - od onih koji su vidjeli sliku Crkve Puž i misle da već postoji, do onih koji vjeruju da će sad svuda po Srbiji nići kameni puževi u kojim će se moliti.

U međuvremenu, dosetke na rad mlade naučnice prekinuo je čovjek koji je objasnio da je riječ o master radu, prenosi "Telegraf".

Kako je i sama autorka objasnila u tekst na sajtu Gradnja.rs, riječ je o savremenom pristupu arhitektonskog oblikovanja objekata SPC, a tu je do detalja objašnjeno i dokumentovano kako može izgledati moderna crkva, da ne izgubi svoju namjenu, uz moderne obrise, koji se "razilaze" sa srednjovekovnim.

Ne, neće sada svuda nicati kameni puževi sa pravoslavnim krstom, reč je o ideji, istraživanju...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije