Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Crna Gora opet šalje izaslanika na proslavu "Oluje" u Knin

Crna Gora opet šalje izaslanika na proslavu "Oluje" u Knin
Foto: Ilustracija | Crna Gora opet šalje izaslanika na proslavu "Oluje" u Knin
N.N.

Kao i prošle godine, zvanična Podgorica će i ovog avgusta imati predstavnika na obilježavanju akcije "Oluja" u Kninu.

Potvrda je stigla iz Ministarstva spoljnih poslova, kao odgovor poslaniku Demokratskog fronta Jovanu Vučuroviću.

 "U skladu sa uobičajemom diplomatskom praksom, a pogotovo između saveznika unutar NATO, diplomata iz Ambasade biće i ove godine prisutan na događaju - poručili su iz MVP.

Prošle godine na proslavi "Oluje" bio je vojni izaslanik Crne Gore, pukovnik Ivan Mašulović, što je izazvalo ogorčenje srpskih stranaka, institucija i boračke organizacije.

"Prisustvovati skupu na kome se slave etnička čišćenja, ustaški zločini u 'Oluji', 'Bljesku', Medačkom džepu i drugim je ponižavajuće za Crnu Goru. Tamo peva jedan Tompson i njemu slični, slaveći ideologiju iz Drugog svetskog rata koja je pobila milion Srba, Roma i Jevreja. Slave se i oni koji su pobili naše ljude iz nikšićko-šavničke grupe u splitskoj 'Lori' na najmonstruozniji način", ukazao je Vučurović.

Ogorčenje ne krije ni profesor Radan Nikolić, predsjednik Udruženja boraca ratova od 1990. Crne Gore

"Slave se ustaški zločini nad vojnicima JNA i nad Srbima u Republici Srpskoj Krajini. Neoprostivo je da je Hrvatska kao takva ušla u EU i da zapadnim demokratama ne smeta slavljenje ustaške ideologije iza koje stoji državni vrh Hrvatske, a evo vidimo i neprikriveno, već otvoreno, i Crne Gore", rekao je Nikolić, pišu Večernje novosti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije